Werken bij ADD – Jeroen werkt als allround beveiliger

jul 9, 2023

Werken bij ADD – Jeroen werkt als allround beveiliger

‘Eigenlijk ben ik per ongeluk de beveiligersbranche ingerold. Via een project van de gemeente kon ik de opleiding volgen en stagelopen in de gevangenis in Ter Apel. Achteraf gezien een gouden greep, want het beveiligersvak heeft alles in zich waar ik gelukkig van word’. Het zijn de woorden van Jeroen, 49 jaar en al ruim tien haar actief in de beveiliging. ‘En naar volle tevredenheid’, voegt hij lachend toe.

‘Na mijn opleiding en stage heb ik ruim 3,5 jaar in de gevangenis gewerkt en ben daarna naar de particuliere beveiliging overgestapt’, vertelt Jeroen. ‘Nu werk ik alweer een lange tijd via ADD als beveiliger bij de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst, red.) op de asielopvang in Ter Apel. Met mensen werken, het liefst allerlei verschillende soorten mensen; daar word ik blij van. Dat maakt mijn dag’.

Een man in een blauw jasje staat voor een menigte.

Signaleren en voorkomen

Jeroen zal niet ontkennen dat de druk in de asielopvang de laatste jaren is toegenomen. ‘En ja, dat werkt door in je dagelijkse werkzaamheden. Het werk vraagt veel van beveiligers, maar je weet als je in dit vak werkt, dat het geen makkelijke job is’. Jeroen legt uit dat hij het jammer vindt dat er soms wat laatdunkend over beveiligers wordt gedaan. ‘Een beveiliger werkt preventief. Als hij (of zij) niet in hoeft te grijpen, dan doet hij zijn werk goed. Het werk staat in het teken van signaleren en voorkomen. Dat ziet er wellicht relaxt uit, dat is het niet. Ik zeg altijd maar zo: een makkelijke dienst komt niet vanzelf, daar moet je je best voor doen. En vergeet niet: als er tóch ingrepen moet worden, moet je er wel staan!’

Vergeet niet: als er tóch ingrepen moet worden, moet je er wel staan!

Benjamin

Voor Jeroen staat het beveiligerswerk gelijk aan ‘iets waardevols betekenen voor een ander mens’. Hij vertelt over het lange gesprek dat hij jaren geleden had met een Syrische vluchteling. ‘Deze Benjamin kwam, buiten de gestelde uren, vragen om een boterham; ik regelde wat te eten en raakte met hem in gesprek. Al snel maakte hij me duidelijk dat hij dankbaar was voor zijn verblijf in ons land; hij wilde graag manager worden in een fabriek. Met hem sprak ik drie uur lang over zijn toekomst. Jaren later liep ik in Emmen toen ik mijn naam hoorde. Het was Benjamin. Hij bedankte me voor ons gesprek van toen en vertelde vol trots dat het hem gelukt was. Hij werkte als bedrijfsleider. Ook dát is beveiligerswerk’.

Breed inzetbaar

Binnen ADD deed en doet Jeroen veel verschillende opdrachten. ‘En dat vind ik belangrijk. Helemaal voor mensen die de stap naar de beveiliging willen zetten. Ga je oriënteren en pak zoveel mogelijk uiteenlopende klussen op. Horecabeveiliging, evenementen-, bouwplaatsen- of objectbeveiliging: overal steek je wat van op. Praat met mensen over hun ervaring. De kennis komt je altijd weer van pas. Het zorgt ervoor dat je breed inzetbaar bent en het is goed voor je ontwikkeling!’

Ontwikkelen en groeien

En met name die ontwikkelingsmogelijkheden vindt Jeroen binnen ADD. Daarover zegt hij: ‘Ik studeer momenteel bedrijfspsychologie en communicatiemanagement naast mijn werk. Ik wil mij ontplooien omdat ik vind dat ik dat aan mezelf als professional verplicht ben. Ik wil me kunnen blijven ontwikkelen. ADD steunt me daarin en biedt me de kansen om door te groeien binnen de organisatie. Dat vind ik echt wel het fijnste aan ADD. En ja, natuurlijk is het een leuke club mensen, wordt er hard gewerkt en hard gelachen. Maar ze zien ook wie je bent, en dat is heel wat waard!’

Misschien vind je dit ook interessant…

Tijd voor vernieuwing!

Tijd voor vernieuwing!

Tijd voor vernieuwing ‘Niet dat het oude niet goed was, maar het werd tijd om te vernieuwen’. Eigenaren Henri Schalen, Sjon Kleine en Wim...

Whatsapp openen
1
Kunnen wij je ergens mee helpen?
Stuur ons een WhatsApp bericht
Welkom bij ADD Safety Group, wij staan je graag te woord. Kunnen wij jou ergens mee helpen? Stuur snel een berichtje via WhatsApp.