Werken bij ADD – Martin werkt als zzp-er

jul 9, 2023

Werken bij ADD – Martin werkt als zzp-er

Voor mij is het de perfecte combinatie met mijn dienstverband bij de krijgsmacht. Mijn rooster zorgt voor aaneengesloten langere periodes dat ik vrij ben. En ik hou nu eenmaal van lekker bezig zijn én van mijn vak. Dus toen was één en één twee en kon ik als zzp-er ingehuurd worden als beveiliger’, opent Martin het gesprek.

De 43-jarige Martin werkt al jaren als beroepsmilitair bij Defensie als hij in 2006 de overstap maakt naar de beveiligingstak van de Nederlandse Krijgsmacht. ‘Ik heb de benodigde diploma’s gehaald en werk als beveiliger van bijvoorbeeld objecten van de Koninklijke Landmacht, havens van de Koninklijke Marine en luchthavens van de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast ben ik dus sinds 2021 zzp-er en werk ik voor ADD op verschillende locaties’.

Een man in een blauw jasje staat voor een menigte.

Een fantastische werkplek

Martin somt de opdrachten van ADD op. Een imposante maar vooral uiteenlopende rij van werkplekken. Martin werd ingehuurd als evenementenbeveiliger, beveiligde zonneparken, werkte in de beveiliging van Het Glazen Huis, was te vinden op recreatieparken én in het theater. Hij lacht als hij zegt: ‘En nu dus al een tijdje op het AZC in Eelde; een kleinschalige opvanglocatie voor statushouders. Een fantastische werkplek waar ik helemaal tot mijn recht kom. Het werk is afwisselend, van beveiliging tot EHBO, van het uitgeven van lakenpakketten tot administratieve hulp bieden aan de statushouders. Waardevolle taken waarin je echt een bijdrage levert aan de toekomst van de bewoners’.

Natuurlijk kun je niet op iedere klus volcontinu aan staan. Dat houdt geen mens vol.

Alert zijn

Martins passie voor beveiliging komt, zoals hij het zelf aangeeft, voort uit zijn militaire loopbaan. ‘Spanning is toch wel een element dat ik belangrijk vind. Spanning is wat anders dan spannend. Spanning staat voor mij voor ‘aan staan’. Alert zijn vind ik fijn. Dat zit er in gebakken denk ik’. Dan lacht hij vriendelijk en zegt: ‘Natuurlijk kun je niet op iedere klus volcontinu aan staan. Dat houdt geen mens vol. Zelfs geen doorgewinterde militair. Vandaar dat afwisseling in werkzaamheden goed is’.

Beroepshouding

Op de vraag wat iemand een goed beveiliger maakt, reageert Martin direct. ‘Een goede beroepshouding staat met stip op één. Op de voet gevolgd door communicatie. Als beveiliger moet je over beide elementen beschikken. En ja, je moet het ‘in’ je hebben, maar je kunt het ook zeker leren’. Martin legt uit dat communicatie ook over non-verbale communicatie gaat. ‘Je lichaamstaal zegt veel meer dan wat er uit je mond komt. Daar moet je je van bewust zijn. Dat geldt voor jou als beveiliger, maar absoluut ook voor de mensen op de locatie die je beveiligt’. Martin vertelt over grote feesten en evenementen waar veel mensen samenkomen. ‘Je ziet daar alles door elkaar heen: dronken mensen die luid en duidelijk herkenbaar gedrag vertonen, maar ook mensen die je niet hoort en wel iets van plan zijn wat jij niet wilt. Drugsgebruik, ruzies, noem maar op. Lichaamstaal kondigt veel situaties aan. Als beveiliger moet je daar dus alert op zijn. Dat vraagt om stressbestendigheid, flexibiliteit en serieus met je vak bezig zijn’.

Werken als zzp-er

Martin is blij met ADD als opdrachtgever. ‘ADD is een laagdrempelige organisatie, waar je ook als zzp-er waardevol bent. De communicatie verloopt goed, het contact is prima. Als ik eerlijk ben voel ik me eigenlijk meer een medewerker. Met dien verstande dat ik een factuur stuur en niet een loonstrook ontvang’, knipoogt hij. ‘Maar dat maakt voor de voldoening die ik uit mijn werk haal helemaal niets uit’.

Misschien vind je dit ook interessant…

Tijd voor vernieuwing!

Tijd voor vernieuwing!

Tijd voor vernieuwing ‘Niet dat het oude niet goed was, maar het werd tijd om te vernieuwen’. Eigenaren Henri Schalen, Sjon Kleine en Wim...

Whatsapp openen
1
Kunnen wij je ergens mee helpen?
Stuur ons een WhatsApp bericht
Welkom bij ADD Safety Group, wij staan je graag te woord. Kunnen wij jou ergens mee helpen? Stuur snel een berichtje via WhatsApp.